Det borde inte komma som någon nyhet men vi säger det ändå. Det är vi människor som ligger bakom antalet hundar som finns idag. Det är också vi som tagit fram de olika raserna, positiva som negativa – där det är rent djurplågeri.

Med det sagt så är det rätt uppenbart att ansvaret ligger på våra axlar. I Sverige har vi turen att vi jämfört med många andra länder har bättre syn på djur och inga hemlösa hundar på gatorna. För ser du dig om i resten av världen så är situationerna för hundarna fruktansvärda, och det är människans fel.

Siffrorna på antalet hemlösa hundar runt om i världen är helt galna. Och vet du vad? I och med att vi människor har mixat raser för att få det estetiskt som vi vill ha det samt att de ska vara husdjur och inte vilda djur som det en gång var. Det resulterar i att de faktiskt inte inte är gjorda för det hemlösa livet.

I vissa länder är det väldigt varmt där de då kämpar med både mat, vatten och sin överlevnad. Och i andra länder är det fruktansvärt kallt och massor av snö, då får de istället kämpa med att överleva kylan. Tänk de hundar som får valpar och behöver kämpa med att hålla dem vid liv med allt vad det innebär också.

Då har vi inte kommit till hur hemska människor är i en del länder än.

Borgmästare och andra personer som bestämmer i vissa länder, förbjuder matning av de hemlösa hundarna. De sätter in “personal” som fångar in hundar för att stoppa dessa i dödshägn som det kallas. I många av dessa länder finns heller ingen respekt för djur, så de blir behandlade på helt makalösa och fruktansvärda sätt. Av respekt för känsliga läsare får du söka på dessa närmare själv.

Massrensningar av hundar arrangeras på gatorna inför fotbollsmatcher, eurovision song contest m.m. för att dölja problematiken för resten av världen.

Människan har skapat hemska förhållanden för djur, människan måste göra förändring

Hundar lider för att människan varit dum.

Du kan som många andra spara/låna pengar till din livs resa – volontärarbeta och hjälpa till i något av länderna med sämst situation för hundarna. Vid behov kan du använda dig av Lånasmartast.nu, för en god sak och resa i ett. Eller om din hund skulle bli sjuk.

Frågan är om vi borde verkligen avla fram nya hundar i stort antal när det finns miljontals hundar som verkligen behöver bli räddade? Både i Sverige och från utlandet.

Varför bryr sig människan mer om att hundarna ser estetiskt bra ut och har fina linjer? Borde man inte ha mer empati och bry sig mer om de som lever under fruktansvärda förhållanden, kyla, svält, hot och så vidare.

Det är helt orimligt att man bryr sig mer om att få en viss ras, som inte ens är uppfödd än. När man istället kan rädda hundar som redan finns i livet och behöver det mer.

Det borde vara uppfödningsstopp tills alla hundar mår och har det så bra de kan. För det måste vara viktigast.