När du bestämt dig för att köpa en hund rekommenderas det att du börjar leta efter en hundförsäkring samtidigt. Det finns flera försäkringsbolag att välja mellan, vilket kan göra att det känns svårt att hitta en hundförsäkring. Det bästa du kan göra är att jämföra olika försäkringsbolag och försäkringar för att hitta den som passar bäst för dig och din hund.

En bra hemsida som kan hjälpa dig är https://www.lassie.co/, vilket är en digital djurförsäkring. Ett stort plus med denna hemsida är att den låter dig samla poäng. Dessa poäng kan du sedan använda för att sänka priset på din försäkring hos https://www.lassie.co/ med upp till 500 kronor varje år.

Hur du väljer rätt hundförsäkring

De allra flesta hundförsäkringar innehåller en veterinärvårdsförsäkring och en livförsäkring. Vad som ingår i en veterinärvårdsförsäkring kan dock variera lite hos olika försäkringsbolag. Det är viktigt att du som hundägare har en idé om vilket skydd som behövs. Innehållet i hundförsäkringen är det alltså väldigt viktigt att du kollar igenom innan du tecknar den.

Förutom vad försäkringen täcker är kostnaden en annan sak att kolla upp. Att äga en hund kostar en hel del, och försäkringen är en av kostnaderna som många oroar sig för. När du ska välja försäkring bör du alltså jämföra priset mot vad försäkringen täcker.

Kostnad för hundförsäkring

Kostnaden kan som sagt variera en hel del mellan olika hundförsäkringar. Priset kan dock även variera beroende på var du bor, vilken hundras du äger, om den har några specifika åkommor samt hur gammal hunden är.

Du får heller inte glömma bort att försäkringen endast täcker en del av kostnaderna ifall hunden blir sjuk. Du får alltid räkna med att betala en viss summa för veterinärbesök och vård. Men kostnaden du står för själv kommer bli mycket mindre med en försäkring.