Man kan inte bortse från att hunden ses som människans allra bästa vän. Man kan finna den som sällskapsdjur hos både ensamstående och hos barnfamiljer. Det är kanske inte så konstigt. Hunden kan både innebära sällskap, trygghet och tröst för barn och vuxna. Det spelar ingen roll hur gammal man är, en varm och gosig hund att kela med är alltid trevligt. Men hur ser det egentligen ut med att ha hunden som tema på kalas och fester, är det möjligt?

Hunden som dekoration

Om man gillar hundar kanske man vill ha just hunden som tema på kalaset. Det finns flera olika sätt att dekorera så att hunden får stå i centrum. Man kanske kan hitta ballonger och liknande som har bilder på hundar, klistermärken kan användas och kanske kan man köpa vit pappersduk som man målar olika hundar på? Ett annat alternativ kan vara att alla gäster får klä ut sig till olika hundraser. Det behöver inte vara svårt. Dalmatinern kan ha svarta pricka i ansiktet, afghanhunden kan ha en långhårig peruk och pudeln kan locka håret. Det finns också flera andra raser som är lätta att efterlikna.

Mat och fika med hundtema

Om kalaset eller festen ska ha hundtema måste man såklart också se till att maten följer temat. Kanske kan man ordna en tårtdekoration med hundmotiv? Kakor som ser ut som hundben är också populärt. Vad sägs om att servera maten i hundmatskålar eller på tallrikar med målade hundar? Den som är lite händig kan ordna en vattenfontän som ser ut som en klassisk röd brandpost, bordsplaceringen kan vara i form av pysslade hundhalsband och muffinsen kan ha söta små hundnosar på sig. Det är bara fantasin som sätter gränser när det gäller att ordna ett bra kalas.

Kanske en riktig hund är huvudnumret?

Oavsett om det är ett kalas för en vuxen eller för ett barn kan en riktig hund vara ett stort huvudnummer. Kanske ska den som fyller år eller firas få en helt egen hund, eller så kommer en efterlängtad hund på besök som får springa lös bland gästerna. När det gäller att få en egen hund kan det vara många personers allra högsta önskan och att få den på ett kalas kan kännas extra speciellt. Om det är en valp eller en osäker hund kan det dock vara bra att ta det lite försiktigt och kanske inte bjuda så många personer på kalaset. Då kan hunden bli rädd och det kan vara svårt att knyta an till den. Även om den som firas inte får hunden direkt kan man ge personen en bild på hunden eller kanske ett presentkort på en valp i en kull som man ska titta på längre fram.